Huisstofmijten in matras

Huisstofmijten zijn microscopisch kleine beestjes. Ze leven van menselijke en dierlijke huidschilfers en gedijen het best bij een temperatuur van 20 tot 30°C en een hoge vochtigheidsgraad (60 - 80%). Grote aantallen mijten komen voor in elk matras, kussen en dekbed, het hele jaar door. Hier is het 'klimaat' om zich te vermenigvuldigen ideaal: vocht, warmte en voedsel. Ook tapijt en gestoffeerde meubels bevatten huisstofmijten. In de herfst neemt door de hogere vochtigheid het aantal huismijten nog eens toe.

In principe zijn huisstofmijten zelf onschadelijk. Iedere huisstofmijt produceert uitwerpselen, die we als stofdeeltjes inademen en die de oorzaak zijn van allergische klachten: benauwdheid, piepende ademhaling (CARA), verstopte neus, eczeem, hoesten, niesbuien, tranende en jeukende ogen. Vooral het bed is een grote klachtenbron; wij brengen immers vele uren in bed door en ademen deze stoffen dan in.

De huisstofmijt is een van de belangrijkste veroorzakers van allergie. Geschat wordt dat 5 tot 15% van de bevolking hiervan last heeft. Bij patiënten met astma is dit zelfs 50 tot 80%. Wanneer allergische personen blootstelling aan deze allergenen niet vermijden wordt de gevoeligheid voor huisstofmijt allergenen op den duur erger. Het gevolg is dat de perioden met neusklachten, oog klachten of astmatische aanvallen vaker en in heviger mate kunnen voorkomen. In de loop der jaren kan de huisstofmijt allergie zich verergeren tot allergisch astma. Gezien de ernst van astma zal de behandeling van huisstofmijt allergie er op gericht moeten zijn het contact met deze allergenen drastisch te verminderen.

Werkwijze huisstofmijt bestrijden

De reiniging bestaat uit 4 fases:

Fase 1
Het matras wordt gereinigd aan de hand van een krachtig, speciaal ontworpen en draagbare matras- reinigingssysteem. Het matras- reinigingssysteem produceert hoge frequentietrillingen waardoor de uitwerpselen van het matras worden los getrild en worden fijngemaakt.

 

Fase 2
Vervolgens worden de deeltjes opgevangen door een speciaal vacuüm zuigsysteem. Het vacuüm zuigsysteem bevat een HEPA filter, die speciaal ontworpen is om 99,97% van alles dat 0.3 micron en groter is vast te houden. Het zuigsysteem wordt op het matras geplaatst en vangt alle deeltjes op.

Fase 3
Deze fase is een sterilisatie fase die geheel vrij is van chemicaliën. Met behulp van een UVC- licht worden de huisstofmijten, bacteriën, virussen en sporen gedood.

 

Fase 4
Tenslotte wordt uw matras besproeid met de unieke MatrasClean- Spray. Deze spray werkt direct tegen geur en neutraliseert de allergeen houdende huisstofmijt uitwerpselen. Bij regelmatig gebruik van de spray, elke week of om de week, wordt het aantal keer dat een matras gereinigd dient te worden verlaagd naar één of twee keer per jaar.