Het is van groot belang om uw matras te laten reinigen. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 95% van alle matrassen, oud of relatief nieuw, is vervuild. Matrassen vormen de perfecte schuilplaats voor huisstofmijten. Ook verliezen we tijdens onze slaap veel zweet en huidschilfers.

Door de verbeterde kwaliteit gaan matrassen vaak 10 tot 20 jaar mee en vormen hierdoor een langdurige verzamelplek van allerlei bacteriën. De aanwezigheid van deze bacteriën en huisstofmijten wijzen niet direct op het ontbreken van hygiëne, ze zijn er gewoon. Het is daarom belangrijk om regelmatig uw matras te laten reinigen.

Allergieën 

Allergische reacties ontstaan door de uitwerpselen van stof- en huisstofmijten die bij elke beweging op een matras verspreid worden. Doordat de schadelijke uitwerpselen verspreid worden, dwarrelen deze rond en komen zo in uw mond, neus, ogen en op uw huid terecht. Doordat de schadelijke deeltjes zeer klein zijn, biedt uw laken weinig tot geen bescherming. Een laken kan hierbij vergeleken worden als de bescherming die een visnet biedt tegen zand.

Met SterSchoon kunt u snel uw matras laten reinigen zonder chemicaliën!

We vinden het logisch en vanzelfsprekend om auto’s, huizen en kleding grondig schoon te maken omdat we er intensief gebruik van maken. Matrassen worden vaak vergeten ondanks dat we maar liefst een derde van ons leven op een matras spenderen. Het gaat hier om zeer intensief lichamelijk contact,op een matras dat extreem vervuild is. Uw matras vormt hierdoor een potentieel gevaar voor uw gezondheid. Het is hoog tijd voor een grondige reiniging van uw matras! Met SterSchoon kunt u snel uw matras laten reinigen zonder chemicaliën.