Luchtreiniger met plasma technologie.

Hoe verloopt de samenwerking tussen positieve en negatieve ionen.

 

Stap 1. De moleculen in de lucht worden door het plasma geladen met een negatieve (0) of positieve lading (H). Deze positieve en negatieve ionen worden ook gevonden in natuurlijke gebieden zoals bossen, velden en bergen en zijn onschadelijk voor de mens. Het veroorzaken van ozon in deze gebieden is ook minder schadelijk dan dat bedrijven produceren.

 

Stap 2. De hoeveelheid positieve en negatieve ionen verspreiden zich snel in de lucht. Daar vormen ze clusters van zowel negatieve als positieve ionen. De negatieve ionen zorgen er voor dat ze de positieve ionen omhelzen.

 

Stap 3. De clusters ionen gaan nu op zoek naar gevaarlijke stoffen die in de lucht zweven. Zoals schimmels, bacterien, planten sporen, huisstofmijt etc. Nu vind er een chemische reactie plaats. De negatieve ionen komen in contact met de positieve ionen en worden OH-reacties. (Dit wordt ook wel hydroxiel genoemd) De natuurlijke vorm van een opruimer / schoonmaakmiddel.

 

Stap 4. Deactivatie van micro organismen. Een hydroxyl is erg onstabiel. Om zichzelf te stabiliseren steelt hij de waterstof van andere (slechte) in de lucht zwevende deeltjes dat ie tegenkomt. De hydroxyl beschadigd hiermee de schadelijke micro organismen en deactiveert ze.

 

Stap 5. De vorming van de moleculen water. Zodra de hydroxyl de waterstof van een virus weghaalt is het reinigingsproces van de plasma afgerond. Het heeft het virus inactief gemaakt. De watermoleculen die hierbij ontstaan worden terug in de lucht gebracht. Dit zorgt voor een goede luchtvochtigheid. Plasma technologie heeft de mogelijkheid en kracht om schimmels etc. met 90% te reduceren binnen een uur. Virussen die in aanraking komen met deze hydroxyl ionen sterven binnen 40 minuten.

 

 ONZE PRODUCTEN